سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟علائم، تشخیص و درمان آن

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟علائم، تشخیص و درمان آن

سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟علائم، تشخیص و درمان آن

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی است که میلیون‌ها زن را تحت تأثیر قرار داده است. گاهی اوقات تحت عنوان سندرم استین-لونتال شناخته می‌شود. این مقاله از راستینه اطلاعات جامعی در رابطه با بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک در اختیارتان قرار می دهد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی است که میلیون‌ها زن را تحت تأثیر قرار داده است. گاهی اوقات تحت عنوان سندرم استین-لونتال شناخته می‌شود. این مقاله از راستینه اطلاعات جامعی در رابطه با بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک در اختیارتان قرار می دهد.

 سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک – PCOS

در تمام بدن‌ها هم در مردان و هم در زنان هورمون‌ها باید به درستی کار کنند، اما یک زن مبتلا به PCOS هورمون‌های مردانه بسیار زیادی دارد. این مسئله باعث ایجاد مشکلاتی در تخمدان‌های شما می‌شود: ممکن است قاعدگی نامنظم و یا بدون دوره داشته باشید، و ممکن است دچار کیست‌هایی در الگوی “رشته‌ای از مروارید” شوید. PCOS یک علت شایع ناباروری نیز است.

این بیماری قابل درمان نیست، اما می‌توان شرایط را بهتر کرد.

 

سایر علائم

سایر علائم

احتمال افزایش وزن، به ویژه در اطراف کمر خواهید داشت، و از دست دادن این اضافه وزن دشوار است. اغلب موهای اضافی رشد می‌کنند و یا موها نازک می‌شوند. ممکن است دچار آکنه یا لکه‌های تیره پوست شوید. درد لگن و افسردگی نیز علائم احتمالی دیگر هستند.

 

علل سندرم تخمدان پلی کیستیک

علل سندرم تخمدان پلی کیستیک

پزشکان دقیقاً نمی‌دانند که چرا افراد دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌شوند، اما برخی از محققان فکر می‌کنند سطح بالای انسولین ریشه در این بیماری دارد. اگر اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به این بیماری افزایش خواهد یافت.

ژن‌های شما در این بیماری نقش دارند. اگر خواهر یا مادر شما دچار PCOS هستند، احتمال ابتلای شما نیز بیشتر است. در بسیاری از زنان این بیماری در سن ۲۰ یا ۳۰ سالگی تشخیص داده می‌شود. اما حتی دختران جوان تر در سن ۱۱ سالگی که هنوز دوره قاعدگی آنها شروع نشده است، می‌توانند این بیماری را داشته باشند.

 

تشخیص

تشخیص

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک بیش از ۵ میلیون زن را تحت تأثیر قرار داده است. برای تشخیص این بیماری شما باید حداقل دو مورد این موارد را داشته باشید: دوره قاعدگی نادر و نامنظم، سطح بالای هورمون‌های خاص و داشتن بیش از ۱۲ کیست. یک پزشک متخصص در این زمینه را پیدا کنید. پزشک در مورد خانواده شما سؤال خواهد کرد، بدن و تخمدان های شما را بررسی خواهد کرد، و یک نمونه خون خواهد گرفت. پزشکان در مرحله اول احتمالاً مسائل دیگر، مانند مشکل تیروئید، را رد خواهند کرد.

 

درمان

درمان

شما می‌توانید برای کمک به تسکین علائم، دارو مصرف کنید. پزشک شما ممکن است قرص‌های ضد بارداری را برای تنظیم دوره قاعدگی و یا یکی دیگر از هورمونها را برای شروع دوره قاعدگی شما تجویز کند. متفورمین، که داروی مربوط به دیابت است، می‌تواند سطوح هورمون مردانه شما را کاهش دهد. داروی اسپیرونولاکتون (آلداکتون) نیز می‌تواند تجویز شود. همچنین می‌توانید کرم‌های مخصوص و درمان‌های لیزری را برای خلاصی از موهای اضافی امتحان کنید.

 

درمان‌های طبیعی

درمان‌های طبیعی

کاهش وزن یکی از بهترین کارهایی است که شما می‌توانید انجام دهید، این کار باعث می‌شود دوره‌های قاعدگی شمانرمال شوند، همچنین می‌تواند رشد موهای اضافی و افسردگی را کاهش دهد. تغذیه سالم بخش بزرگی از این مشکل است. همچنین به چگونگی تأثیر غذاها بر قند خون و انسولین توجه کنید، مثلاً تصور کنید دیابتی هستید و باید تغذیه مناسب داشته باشید. یکی دیگر از راههای درمان تمرینات ورزشی است، نوعی از ورزش که پمپاژ قلب شما را افزایش می‌دهد، همچنین بلند کردن وزنه به قوی نگه داشتن عضلات، کنترل وزن، استرس، و احساسات شما کمک خواهد کرد، و همین طور ترک سیگار کمک کننده است.

 

درمان ناباروری

درمان ناباروری

در پژوهشی بسیار کوچک از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، بسیاری از آنها که بیش از ۵ درصد از وزن خود را کاهش دادند، یا باردار شدند و یا دوره‌های قاعدگی آنها منظم‌تر شدند. رایج‌ترین داروی مورد استفاده برای ناباروری ناشی از PCOS، کلومیفن است که باعث آزاد شدن تخمک‌های بالغ می‌شود. پزشک شما ممکن است داروهای دیگر و یا لقاح آزمایشگاهی را پیشنهاد دهد.

 

بارداری

بارداری

پزشک شما به نشانه‌های دیابت بارداری، فشار خون بالا، و وضع حمل و زایمان زودرس توجه خواهد داشت. تحقیقات جدید نشان می‌دهند که داروی متفورمین به جلوگیری از مسائل مربوط به بارداری کمک خواهد کرد.

نوزادانی که از مادران مبتلا به PCOS متولد می‌شوند ممکن است زمان بیشتری در مراقبت‌های ویژه بمانند.

 

خطرات مرتبط با سلامتی

خطرات مرتبط با سلامتی

هنگامی که دچار PCOS هستید، باید به طور منظم به پزشک مراجعه کنید و به طور منظم معاینات را انجام دهید. احتمال بیشتری وجود دارد که دچار مشکلات زیر شوید:

  • کلسترول بالا، که ممکن است به بیماری‌های قلبی از جمله فشار خون بالا و حمله قلبی منجر شود
  • مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک، و دیابت نوع ۲
  • چاقی
  • آپنه خواب
  • اختلالات خلقی، مانند افسردگی و اختلال دوقطبی
  • سرطان آندومتر، به ویژه هنگامی که مسن‌تر باشید.

۱۳۹۶/۰۸/۱۱