وزارت بهداشت هر گونه تبلیغ حاوی پیام های غیر بهداشتی را به کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کند /با فرهنگ سازی می توان از هزینه سنگین درمانی پیشگیری کرد
وزارت بهداشت هر گونه تبلیغ حاوی پیام های غیر بهداشتی را به کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کند / سلامتی تبلیغات باید توسط مراجع ذی صلاح تایید شود/با فرهنگ سازی می توان از هزینه سنگیندرمانی پیشگیری کرد
ریییس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: فرهنگ سازی سلامت و بهداشت یکی از موضوعات بسیار مهم و اساسی است و فرهنگ سازی همچون خدمات بهداشتی در ارتقاء سلامت موثر است.
جمشید جعفرپور با حضور در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها و در گفت و گو با وبدا، گفت: معتقدم با فرهنگ سازی می توان از هزینه های درمانی بسیاری پیشگیری کرد و فرهنگ سازی مانند خدمات بهداشتی در ارتقاء سلامت موثر است.
جعفرپور در ادامه گفت: باید به موضوعات فرهنگی نگاه پویاتر و مفهومی تری داشته باشیم و مسائل فرهنگی وزارتخانه ها به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع داده شود.
ریییس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه فعالیت های فرهنگی وزارت بهداشت و فعالیت های فوق برنامه دانشجویان و اساتید و حتی نهاد مقام معظم رهدر دانشگاهها بری را از جمله مباحثی برشمرد که باید به کمیسیون فرهنگی مجلس ارجاع شود و گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس هم نظر تخصصی خود را ارائه می دهد.
وی در ادامه با اشاره به این که دیدگاهمان مبنی بر "ارائه امور فرهنگی وزارتخانه های بهداشت و درمان، علوم ،تحقیقات و فن آوری و آموزش و پرورش به کمیسیون فرهنگی مجلس" را به مدیریت مجلس منعکس کرده ایم، افزود: رییس مجلس نیز نظر کمیسیون فرهنگی را پذیرفته اند و امیدواریم در اصلاحاتی که در آیین نامه داخلی مجلس صورت می گیرد این موضوع به شکل رسمی آورده شود.
ریییس کمیسیون فرهنگی مجلس درخصوص تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت نیز گفت: براساس دستورالعمل های موجود در رسانه ها ؛ دستگاه های تخصصی از جمله وزارت بهداشت، نظرات تخصصی خود را در مورد کالاهای آسیب رسان می توانند ارائه داده و رسانه ها نیز موظف به رعایت آن چارچوب ها هستند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه افزود: وزارت بهداشت در صورت هر گونه تبلیغ که حاوی پیام های غیر بهداشتی باشد می تواند به کمیسیون فرهنگی مجلس اعلام کرده تا نسبت به آن رسیدگی شود.
وی با بیان این که کمیسیون فرهنگی مجلس در برخی از موارد تبلیغات و پیام های غیر بهداشتی ورود پیدا کرده است، افزود: از جمله این موارد برنامه های کودک است و چون کودکان قدرت تشخیص مضرات این تبلیغات را ندارند این کمیسیون موظف است از آنها حمایت کند و سلامتی تبلیغات باید توسط مراجع ذی صلاح تایید شود.
ریییس کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین افزود: باید به این نکته نیز توجه کرد که میزان تبلیغاتی که برای کودکان ارائه می شود نباید از حد استاندار فراتر رود.
جعفرپور با بیان این مطلب که نقش حوزه سلامت در پیشگیری و بهداشت بسیار حائز اهمیت است، افزود: وزارت بهداشت می تواند با فرهنگ سازی درخصوص سبک زندگی سالم از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرده که همین کمک بزرگی به حوزه درمان است و می تواند از هزینه های زیادی جلوگیری کند.
وی درپایان گفت: اگر وزارت بهداشت طرح هایی در مورد ارتقای سلامت دارد در کمیسیون فرهنگی مجلس آنها را بررسی و دنبال می کنیم./205
معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد:
استمرار طرح تحول سلامت، نیازمند مدیریت کردن هزینه ها است/ بخشی از هدر رفت منابع، به دلیل وجود نرم افزارهای بیمارستانی متعدد است/ ضرورت تغییر در سیستم مدیریت بیمارستانی/ امکان پذیر نیست که هر فرد هر وقت اراده کند هر خدمت درمانی را بگیرد
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: دولت با محدودیت منابع روبرو است و طرح تحول سلامت به عنوان بزرگترین طرح اجتماعی دولت، موجب افزایش رضایتمندی مردم از خدمات حوزه سلامت شده و استمرار طرح تحول سلامت با توجه به محدودیت منابع دولت، نیازمند مدیریت کردن هزینه ها است.
به گزارش وبدا، دکتر قاسم جان بابایی با حضور در غرفه وبدا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، ضمن تاکید بر اهمیت صرفه جویی منابع در اجرای طرح تحول سلامت، اظهار داشت: فرآیندهایی مانند سیستم (H.I.S) نرم افزار بیمارستانی در وزارت بهداشت وجود دارد که در صورت اصلاح آنها، شاهد صرفه جویی در منابع مالی خواهیم بود زیرا بخشی از هدر رفت منابع، به دلیل وجود نرم افزارهای بیمارستانی متعدد است و ضروری است این سیستم ها تجمیع شده و نرم افزارهای محدود با کیفیت بیشتری کار کنند.
وی از نرم افزار بیمارستانی(H.I.S) پیشرفته به عنوان یکی از شاخص های پیشرفت بیمارستانها در دنیا یاد کرد و گفت: نرم افزار بیمارستانی پیشرفته صرفا مربوط به اطلاعات مالی بیمارستانها نیست بلکه در این نرم افزار مشخصات بیمار، پیگیری خدمات ارائه شده به بیمار و اطلاعات پژوهشی از بیمار گرفته می شود و در مطالعات ثابت شده که اگر نرم افزار بیمارستانی(H.I.S) پیشرفت کند، می تواند به کاهش 30 درصد از هزینه ها کمک کند.
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تغییر در سیستم مدیریت بیمارستانی در کشور، خاطرنشان کرد: بیمارستانها یا باید به صورت هیات امنایی یا هیات مدیره ای اداره شوند که یک نفر مدیرعامل داشته باشند و در واقع به صورت اداره مردم بر مردم باشد و یا اینکه اگر می خواهیم همین خدمات را ارائه دهیم، باید خدمات حوزه سلامت را به بخش غیردولتی واگذار کنیم.
دکتر جان بابایی افزود: واگذاری خدمات به بخش غیردولتی می تواند به دو صروت انجام شود یکی اینکه مدیریت بخش ها مانند سی تی اسکن و ام آر آی واگذار شود و دیگر اینکه کل فرایند مدیریت بیمارستانی را واگذار کنیم و هر دو نوع واگذاری سودآور است.
وی افزود: از زمانی که خدمات سی تی اسکن و ام آر آی واگذار شده، دولت مجبور نیست برای خرید هر یک از این دستگاه ها 4 تا 5 میلیارد تومان اعتبار هزینه کند و سرمایه گذار با تعرفه دولتی، این خدمات را به مردم ارائه می دهد.
معاون درمان یکی از مهمترین اهداف و برنامه های وزارت بهداشت در دولت دوازدهم را اجرای نظام ارجاع دانست و گفت: اجرای نظام ارجاع و همچنین پزشک خانواده، تکلیف قانونی وزارت بهداشت در اسناد بالادستی و برنامه های پنجم و ششم توسعه است بنابراین باید بیماران را در قالب نظام ارجاع بپذیریم و امکان پذیر نیست که هر فرد هر وقت اراده کند هر خدمت درمانی را بگیرد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه خدمات اورژانسی باید بلافاصله به بیماران ارائه شود، افزود: خدمات غیر اورژانسی باید بر اساس اولویت بندی ارائه شود. لیست انتظار که در نظام هزینه ای، ضرورت دارد، باید ایجاد و سقف هزینه های هر بیمارستان مشخص شود تا خدمات غیر اورژانسی در فرایند نوبت دهی قرار گیرند.
دکتر جان بابایی نقش راهنماهای بالینی را در مدیریت بهینه هزینه های حوزه سلامت بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که محدودیت هایی برای مصرف دارو و ملزومات پزشکی نداشته باشد و منابع کشور محدود و سهم سلامت از تولید ناخالص ملی در مقایسه با کشورهای دیگر، پایین است و در هیچ کجای دنیا، تمام خدمات بهداشتی و درمانی تحت پوشش بیمه ها قرار ندارند و در بسیاری از کشورها، خدماتی که دولت ارائه می دهد، محدود است و اگر افراد خدمات بیشتری نسبت به دستورالعمل های موجود بخواهند، باید از بیمه های تکمیلی یا منابع خصوصی استفاده کنند.
وی در پایان یادآور شد: تدوین راهنماهای بالینی و پروتکل های درمانی بر اساس منابع موجود در کشور در دستور کار قرار گرفته که نوعی عدالت در سلامت است و نمی توان انتظار داشت که مردم در یک منطقه، شهر یا استان، گرانترین خدمات درمانی را دریافت کنند و در مقابل در مناطق محروم کشور، از خدمات اولیه بهداشتی و درمانی محروم باشند.
منبع وب سایت وزارت بهداشت
۱۳۹۶/۰۸/۱۳