70 درصد از بازار دارویی کشور، تولید داخلی است

70 درصد از بازار دارویی کشور، تولید داخلی است

70 درصد از بازار دارویی کشور، تولید داخلی است

به هیچ عنوان داروی تولید داخلی بی کیفیت وارد بازار نمی کنیم

سخنگوی وزارت بهداشت در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان این که بازار دارویی ایران حدود 16 هزار میلیارد تومان است که حدود 4900 میلیارد تومان آن، مربوط به داروهای وارداتی است، گفت: این به هیچ عنوان به این معنی نیست که 5000 میلیارد تومان داروی وارداتی، مشابه تولید داخلی دارد.

به گزارش وبدا، دکتر ایرج حریرچی شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما یکی از سندهای افتخار دولت یازدهم را افزایش سهم ریالی تولید داخلی از 60 به 70 درصد بیان کرد و افزود: 2850 میلیارد تومان معادل 60 درصد از داروهای وارداتی، داروی استانداردی است که هیچ گونه مشابه تولید داخلی ندارد.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت افزود: 1950 میلیارد تومان از داروهای وارداتی معادل 12 درصد از کل بازار دارو، شامل سه گروه است که 1000 میلیارد تومان آن دارویی است که در داخل کشور تولید شده و هنوز به طور کامل وارد بازار نشده، 700 میلیارد تومان آن مربوط به داروهای بیماران خاص مانند تالاسمی و هموفیلی است که تلاش ما این است که آن را به طور تدریجی کاهش دهیم و 250 میلیارد تومان آن مربوط به داروهای کموتراپی و شیمی درمانی است.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان این که یکی از سندهای افتخار دولت یازدهم این بود که با وجود افزایش شدید دسترسی مردم به خدمات و دارو و کاهش قیمت دارو، میزان واردات دارو از 1350 میلیارد دلار در سال 92 به حدود یک میلیارد دلار در سال 93 کاهش یافته است، افزود: این روند کاهشی ادامه خواهد داشت و در عین حال 70 درصد از بازار دارویی کشور، تولید داخلی است.

دکتر حریرچی با تاکید بر این که صنایع داروسازی کشور کار بسیار بزرگی کردند و تولید خود را افزایش دادند، تصریح کرد: اما سهم مازاد تولید داخلی را باید صادر کنیم و می بینیم که وزیر بهداشت سفرهای متعددی به کشورهای دنیا داشته تا برای داروی ایرانی، بازار ایجاد کند.

وی افزود: به مردم قول می دهیم که در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، داروهای استاندارد با کیفیت و قیمت مناسب به آنها ارائه شود.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر این که اگر داروی تولید داخلی با کیفیت نباشد، به هیچ عنوان آن را وارد بازار نمی کنیم، گفت: در 4 سال گذشته میزان سهم ریالی داروی تولید داخلی از 60 به 70 درصد افزایش پیدا کرد.

وی یکی از مهمترین مشکلات صنایع دارویی کشور، مطالبات معوق آنها از بیمه ها بیان کرد و افزود: صنایع دارویی کشور داروهای خود را فروخته اند اما به دلیل تاخیر بیمه ها هنوز نتوانسته اند این مطالبات را دریافت کنند و صنعت همیشه می خواهد که قیمت افزایش پیدا کند اما ما محدودیت های سازمان های بیمه گر و جیب مردم را مورد توجه قرار می دهیم و حساسیت داریم که قیمت افزایش یابد اما بیمه ها نیز توان پرداخت این مطالبات را داشته باشند.

دکتر حریرچی با تاکید براین که ظرفیت مازاد داروی تولید داخلی باید صادر شود، گفت: یکی از بزرگترین اشکالات ما این است که برخی از داروخانه ها ترجیح می دهند که بجای ارائه داروهای ژنریک با دفترچه که یکسال بعد پول آن را از بیمه ها می گیرند، داروهای برند ژنریک و خارجی را عرضه کنند و ما به التفاوت آن را به صورت نقدی دریافت کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به این که بخشی از بازار دارویی کشور، قاچاق است اما نظارت ها بر دارو توسط وزارت بهداشت، گمرک و سازمان بازرسی انجام می شود، افزود: تعدد وارد کننده های دارو دلیلی بر میزان واردات نیست و ما اجازه واردات موازی را دادیم تا انحصار شکسته شود.

وی با بیان این که سهم 1 میلیارد و 350 میلیون دلاری واردات دارو را در عرض یکی دو سال اخیر 30 درصد کاهش دادیم اما نمی توانیم برخی از داروهای وارداتی مانند داروهای بیماران خاص را حذف کنیم، افزود: راه نجات صنایع دارویی در کشور، افزایش صادرات محصولات مازاد داخلی، افزایش قیمت در شورای عالی بیمه و کاهش تاخیر در پرداخت مطالبات آنها از سازمان های بیمه گر است.

دکتر حریرچی با تاکید بر این که در کیفیت داروهای تولید داخلی و وارداتی هیچ شکی وجود ندارد، افزود: برای مطرح کردن ارقام و استناد به آن، یا باید آمارنامه دارویی را قبول داشته باشیم یا آمار گمرک . ممکن است در برخی از شرکت های دارویی، نوسان وجود داشته باشد اما اینکه گفته می شود یک دارو در یک شرکت تولید دارویی سالانه 200 میلیون دلار ضرر داشته واقعی نبوده و نجومی است و شاید هم قیمت آن را با تولید خارجی مقایسه کرده اند

وی در پایان افزود: اینکه برخی افراد می گویند آمارهای آمارنامه دارویی کشور تغییر یافته خلاف واقع است زیرا نفعی برای ما ندارد.

منبع: وب سایت وزارت بهداشت

۱۳۹۶/۰۸/۱۱