رئیس هیات مدیره نظام پزشکی بندرعباس با اشاره به این که در نظام سلامت ایران خریدار خدمت ،تعیین کننده تعرفه های درمانی است؛ گفت: اگر این رویه غلط به همین شکل ادامه یابد به زودی شاهد خالی شدن کشور از تمامی رشته های تخصصی ، فوق تخصصی و پزشکان عمومی خواهیم بود.
دکتر حسین کرم پور در گفت و گو با خبرنگار اداره کل روابط عمومی با اظهار تاسف از این که تنها صنفی که اختیار تعرفه گذاری در بخش خصوصی از آن گرفته شده ، سازمان نظام پزشکی است؛ اظهار کرد: هر روز شاهد افزایش قیمت اقلام خوراکی، پوشاک، حامل های انرژی ، قیمت خودرو و ... هستیم اما تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی علی رغم تورم بالای جامعه بسیار ناچیز تعیین می شود و بعضا شاهد ثابت نگه داشتن آن طی سال های گذشته بوده ایم.
وی افزود: این امر موجب شده اختلاف فاحشی میان قیمت تمام شده خدمات و قیمت ارائه آن ها ایجاد شود و با توجه به این که قیمت تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی متاثر از نوسانات ارزی است هر روز شاهد افزایش قیمت ها به صورت تصاعدی هستیم در حالی که تعرفه های پزشکی ثابت مانده است.
وی با اشاره به این که وجود چنین سیکل معیوبی موجب تعطیلی یا ورشکستگی مطب ها و مراکز درمانی شده است ، تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه های اجاره بها ، تجهیزات پزشکی و ... بسیاری از همکاران که وارد بازار کار می شوند قادر به تامین هزینه ها و یا تاسیس مطب و مراکز درمانی نیستند.
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی بندرعباس تصریح کرد: زمانی که بسترهای لازم برای فعالیت همکاران و تامین معاش آن ها وجود نداشته باشد ، شاهد مهاجرت پزشکان و کادر درمان به خارج از کشور هستیم و اگر تعرفه های موجود را با کشورهای همسایه مقایسه کنیم؛ بعضا شاهد تعرفه های 5 یا 10 برابری کشورهای جنگ زده مانند عراق و افغانستان و یا کشور فقیری مثل پاکستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس نسبت به ایران هستیم .
کرم پور اضافه کرد: تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی در کشورهای اروپایی و آمریکایی به شدت متفاوت است . ویزیت یک متخصص در ایران 2.5 دلار است اما در امارات 500 درهم است یا تعرفه یک سونوگرافی که شاید گران ترین آن در کشور ما حدود 10 دلار باشد ، ارزان ترین سونوگرافی در کشورهای همسایه 80 دلار است و این امر سبب شده فارغ التحصیلان جدید و همکاران متخصص و فوق تخصص به مهاجرت روی بیاورند.
وی با گریزی به مبحث مالیات و عوارض شهرداری گفت: بسیاری از همکاران رغبتی برای ادامه فعالیت نداشته و به کارهای دیگری برای تامین معاش زندگی خود روی آورده اند و این در حالی است که سایر کشورهای مجاور معافیت های مالیاتی برای جذب پزشکان در سیستم بهداشت و درمان خود لحاظ می کنند.
رئیس هیات مدیره نظام پزشکی بندرعباس با اشاره به این که سال های متمادی جامعه پزشکی نسبت به این رویه غلط که خریدار خدمت نباید تعیین کننده تعرفه های خدمات پزشکی باشد، هشدارهای لازم را به مسئولان داده اند؛ اذعان کرد: اگر این رویه غلط به همین شکل ادامه یابد، به زودی شاهد خالی شدن کشور از تمامی رشته های تخصصی ، فوق تخصصی و پزشکان عمومی خواهیم بود.در برخی رشته ها از جمله جراحی قلب و کودکان با بحران شدید مواجه هستیم و اوضاع هر روز بدتر می شود.
وی با تاکید بر حفظ نخبگان و تحصیل کردگان و جلوگیری از مهاجرت آنان اظهار کرد: پس از مهاجرت پزشکان، شاهد خروج بیماران برای دریافت خدمات درمانی به سایر کشورها خواهیم بود و این امر زیبنده نظام سلامت ایران نیست و باید ساختار معیوب تعیین تعرفه و عدم پوشش بیمه ای بسیاری از خدمات مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.
انتهای پیام
۱۴۰۱/۱۰/۲۱